Search
Close this search box.

RECEPT: Ľahký a jednoduchý cuketový perník

Vyskúšajte i vy tento recept na cuketový perník, je ľahučký ako pierko a prudko jedlý. Môžete pridať ovocie ako ja alebo ho len potrieť džemom a poliať čokoládou – bude skvelý v oboch prípadoch.

Garantujem vám, že neznalý receptu si ani len netipne, že je z cukety!



Potrebujeme:

  • 270 g cukety
  • 110 g oleja
  • 3 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 250 g špaldovej polohrubej múky
  • 1 prášok do perníka
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • 150 g cukru
  • ovocie a oriešky podľa chuti, prípadne džem a čokoládová poleva

 

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Cuketu ošúpeme, zbavíme jadierok a buď postrúhame alebo rozmixujeme v mixéri. Pridáme olej, žĺtky, mlieko a zamiešame.

Vo vedľajšej miske zmiešame suché suroviny – múku, cukor, kakao, škoricu, prášok do perníka. Potom suchú zmes vysypeme do mokrej cuketovej zmesi a obe hmoty spojíme. Na záver z bielok ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo potretý olejom a vysypaný múkou), nasypeme naň ovocie, napríklad ríbezle a oriešky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Potom ho môžeme poliať rozpustenou čokoládou alebo posypať cukrom. Ja som ho piekla v klasickom veľkom plechu, ale je nižší. Ak chcete mať perník vyšší, pečte ho v menšom ako klasickom plechu. Perník je vláčny, nadýchaný, nepresladený a osviežujúci.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozri aj:

Najčítanejšie

Test dlhovekosti: Aká je pravdepodobnosť, že sa dožijete vysokého veku?
Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili
Po ktorom príbuznom dedíme najviac génov? Vedci prišli s prekvapivou štúdiou
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého
TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči

Odporúčané články: