Search
Close this search box.

RECEPT: Rýchle a lahodné dubákové tagliatelle

Potrebujeme: 

  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)
  • plátok masla
  • teplé mlieko
  • parmezán
  • tymián
  • cestoviny
zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková



Postup: 

Tagliatelle (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi.

Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca. Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko (musí byť teplé preto, aby sa  nám nezrazila omáčka). Vylejeme na tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a všetko zmiešame.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozri aj:

Najčítanejšie

Test dlhovekosti: Aká je pravdepodobnosť, že sa dožijete vysokého veku?
Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili
Po ktorom príbuznom dedíme najviac génov? Vedci prišli s prekvapivou štúdiou
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého
TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči

Odporúčané články: