RECEPT: Hrnčeková bábovka je rýchly „zázrak“, ktorý si okamžite zamilujete

Keďže chcem, aby sa u nás cítila návšteva dobre, vždy rada niečo upečiem. Keď ale niet veľa času, a hlavne surovín, rada siaham po overenej klasike. A tou je bábovka. Práve vďaka tomuto rýchlemu receptu chutila presne tak, ako som chcela – domáco a pohodovo.



Potrebujeme:

  • 2 šálky špaldovej polohrubej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 šálku mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • olej a detskú krupicu – na vymazanie formy
Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup: 

Do misky dáme múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Vo vedľajšej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh. K múčnej zmesi pridáme žĺtky, mlieko, olej a dobre premiešame. Na záver do cesta primiešame tuhý sneh.

Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou alebo detskou krupicou. ¾ cesta nalejeme do formy, do zvyšnej štvrťky primiešame kakao a nalejeme na biele cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 50 – 60 minút. Treba skúšať špajľou, ak sa nelepí, bábovka je hotová. Potom bábovku vyberieme, necháme chvíľu postáť a preklopíme na tanier. Posypeme cukrom a vychutnávame s dobrou kávou.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

 

Pozrite aj:

Najčítanejšie

Odtlačky, ktoré zanechal Neil Armstrong na Mesiaci, sa nezhodujú s jeho čižmou. Svetom otriasa ďalšia konšpirácia
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého
RECEPT: Rýchly a jednoduchý banánový chlebík
Nebezpečné morské živočíchy, z ktorých vám niektoré spôsobia aj smrť
Tukany sú zvláštnejšie, než sme si mysleli. Tieto zaujímavé fakty o nich vás zaručene prekvapia