Search
Close this search box.

RECEPT: Čokoládový chlebík s hruškami

Potrebujeme:

– ½ šálky ovsených vločiek (zomletých na múku)

– ½ šálky mletých orechov

– 1 šálka hladkej špaldovej múky

– ½ šálky cukru (môžete i viac)

– 2 lyžice kakaa

– 1 prášok do pečiva (s vínnym kameňom)

– 1 lyžička škorice

– 2 vajcia

– ¾ šálky mlieka

– ½ šálky oleja

– hrsť nasekaných orechov

– 40 g nasekanej čokolády

– štipku soli

zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková



 

Postup: 

V jednej miske zmiešame suché suroviny, teda zomleté vločky, orechy, múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, kakao. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a mlieko. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

Do druhej misky (žĺtkovo-mliekovo-olejovej) postupne primiešavame suchú zmes, na záver prisypeme nasekané orechy a čokoládu. Opatrne primiešame tuhý bielkový sneh a opatrne vymiešame. Chlebíkovú formu vystelieme papierom na pečenie, postavíme na dno 3 hrušky a cesto nalejeme okolo nich. Cesta stačí naliať do polovice, pri pečení sa zdvihne. Zvyšné cesto som naliala do mafinových košíčkov, posypala hruškami a upiekla spolu s chlebíkom (ale piekli sa kratšie).

Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 35 – 45 minút, treba skúšať paličkou a keď sa cesto nelepí, chlebík je hotový. Necháme vychladnúť, potom posypeme cukrom a podávame.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozri aj:

Najčítanejšie

Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili
Nebezpečné morské živočíchy, z ktorých vám niektoré spôsobia aj smrť
TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
Vrak Titanicu o pár rokov definitívne zmizne. Trápi ho vážny problém
Prečo sa nám pri kúpaní zošúverí koža? Vedci prišli so zaujímavým vysvetlením

Odporúčame: