Polievka je základ – vravievali naše babičky a ako to už býva, mali pravdu. Ak už strácate inšpiráciu, akú polievku uvariť, skúste túto jednoduchú zeleninovú.
Pokojne použite zeleninu, ktorú máte doma a červená šošovica ju skvele zahustí, takže ju už nemusíte ničím iným dodatočne zahusťovať. Je jednoducho skvelá.
Potrebujeme:
- 3 ks zemiakov
- 3 ks mrkvy
- ¼ zeleru
- ½ šálky červenej šošovice
- ½ póru (alebo cibule)
- masť/maslo/olej
- soľ
- rozmarín
- voda (asi 2l)
Postup:
Do osolenej vody dáme variť očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Po chvíľke k nim pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. Kým sa zemiaky so šošovicou varia, na tuku orestujeme očistený a na kolieska nakrájaný pór (cibuľu), pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, zeler, prípadne aj inú koreňovú zeleninu, ak nejakú máte doma.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme orestovanú koreňovú zeleninu, rozmarín a necháme spolu asi 5 minút povariť. Šošovica sa rozvarí a polievku nám zahustí. Želám dobrú chuť 🙂
Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.