Polievka je základ – vravievali naše babičky a ako to už býva, mali pravdu. Ak už strácate inšpiráciu, akú polievku uvariť, skúste túto jednoduchú zeleninovú.


Pokojne použite zeleninu, ktorú máte doma a červená šošovica ju skvele zahustí, takže ju už nemusíte ničím iným dodatočne zahusťovať. Je jednoducho skvelá.

Potrebujeme:

  • 3 ks zemiakov
  • 3 ks mrkvy
  • ¼ zeleru
  • ½ šálky červenej šošovice
  • ½ póru (alebo cibule)
  • masť/maslo/olej
  • soľ
  • rozmarín
  • voda (asi 2l)

 

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Do osolenej vody dáme variť očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Po chvíľke k nim pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. Kým sa zemiaky so šošovicou varia, na tuku orestujeme očistený a na kolieska nakrájaný pór (cibuľu), pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, zeler, prípadne aj inú koreňovú zeleninu, ak nejakú máte doma.

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme orestovanú koreňovú zeleninu, rozmarín a necháme spolu asi 5 minút povariť. Šošovica sa rozvarí a polievku nám zahustí. Želám dobrú chuť 🙂

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

 

Naspäť hore
You don't have permission to register