Search
Close this search box.

RECEPT: Kysnutý koláč s čučoriedkami a mrveničkou

Je jedno, či použijem slivky, marhule alebo iné ovocie, ak nemám po ruke bielu špaldovú, kvôli tomuto koláču som ochotná kúpiť aj obyčajnú bielu múku. Lebo s celozrnnou to, priznám sa, nie je úplne babičkovské.

zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 kocku droždia
  • 1 dcl oleja
  • 3 dcl mlieka
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • ovocie

Tvarohová plnka:

  • 1 tvaroh
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Posýpka:

  • 50 g masla
  • cca. 100 g polohrubej múky
  • cca. 50 g kryštálového cukru

Postup:

Urobíme si kvások: do vlažného mlieka pridáme 2 lyžičky cukru a rozdrobíme droždie. Necháme postáť, kým sa nevytvoria bublinky. Potom zmes prilejeme do misky k múke. Pridáme olej, zamiešame a rukou uhnetieme bochník. Nenecháme ho kysnúť, ale rovno ho rozložíme na vymastený plech, rozložíme naň tvaroh, posypeme čučoriedkami a aj pripravenou posýpkou.



Posýpku urobíme jednoducho – do rozpusteného masla pridávame múku a cukor dovtedy, kým nevznikne sypká hmota. Tou potom koláč posypeme a necháme podkysnúť asi 15 – 20 minút. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15 – 20 minút.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozri aj:

Najčítanejšie

TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
Význam farieb nie je jednotný. Ako sú vnímané v rôznych krajinách?
RECEPT: Rýchly a jednoduchý banánový chlebík
Odtlačky, ktoré zanechal Neil Armstrong na Mesiaci, sa nezhodujú s jeho čižmou. Svetom otriasa ďalšia konšpirácia
Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili

Odporúčame: