a

RECEPT: Kuracie prsia na orientálno-slovenský spôsob

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Občas dostanem chuť na mäsko „na sladko“ a zároveň i „na pikantno“. Vždy to istí jablko a chilli paprička do omáčky. Jablko naviac zahustí omáčku. Navyše, mäta dodá mäsku exotickú príchuť. 



Potrebujeme:

  • kuracie prsia
  • 1-2 jablká
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • veľká hrsť mäty
  • kúsok chilli papričky
  • kari korenie
  • mleté čierne korenie
  • balzamikový ocot
  • šťava z citróna
  • sójová omáčka
  • ryža – ako príloha

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a opečieme. Potom pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia, zatiahneme ich z každej strany a pokvapkáme balzamikovým octom a citrónovou šťavou, poopekáme ich a vyberieme von na vedľajší tanierik.

Do výpeku dáme kvapku sójovej omáčky, citrónovú šťavu, kari korenie, papriku, chilli papričku, hrsť nasekanej mäty a jablko nakrájané na menšie kúsky (aby sa rozpadlo). Poopekáme a potom vrátime naspäť mäsko, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s ryžou. Na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou pre lepšiu chuť.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.