Search
Close this search box.

RECEPT: Rýchla a jednoduchá banánová bábovka

Dnes vám predstavím ďalší z receptov, pri ktorom spotrebujete staršie banány. Tentoraz som upiekla bábovku, pretože som si dopriala novú formu a bolo ju treba, pochopiteľne, vyskúšať. Myslím, že sa podarila. Servírovala som ju s čučoriedkovým jogurtom a kolieskami banánov. Vyskúšate?


Potrebujeme:

  •  2 zrelé banány
  •  4 vajcia
  •  100 g práškového cukru
  •  300 g hladkej múky
  •  1 vanilkový cukor
  •  1 prášok do pečiva
  •  110 g masla
  •  nasekaná čokoláda a orechy

 

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymixujeme s ošúpanými zrelými banánmi na hladkú kašu. Pridáme rozpustené maslo, cukor, vanilkový cukor a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva. Túto zmes dobre premiešame, pridáme nalámanú čokoládu a orechy. Opatrne primiešame tuhý sneh.

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou. Bábovkové cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov, na cca. hodinu. Každá rúra pečie troška inak, treba skúšať špáradlom – ak ho vytiahnete suché, bábovka je hotová. Nechajte mierne (cca. 10 minút) vychladnúť vo forme a potom vyklopte. Servírujte podľa chuti.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

 

Pozri aj:

Najčítanejšie

Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili
Nebezpečné morské živočíchy, z ktorých vám niektoré spôsobia aj smrť
TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
Chcete sa cítiť doma ako na pláži? Firma vyrába unikátny produkt, ktorý vám ju prinesie do záhrady
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého

Odporúčame: