Search
Close this search box.

RECEPT: Hrnčeková bábovka je rýchly „zázrak“, ktorý si okamžite zamilujete

Keďže chcem, aby sa u nás cítila návšteva dobre, vždy rada niečo upečiem. Keď ale niet veľa času, a hlavne surovín, rada siaham po overenej klasike. A tou je bábovka. Práve vďaka tomuto rýchlemu receptu chutila presne tak, ako som chcela – domáco a pohodovo.



Potrebujeme:

  • 2 šálky špaldovej polohrubej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 šálku mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaa
  • olej a detskú krupicu – na vymazanie formy
Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup: 

Do misky dáme múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a zmiešame. Vo vedľajšej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh. K múčnej zmesi pridáme žĺtky, mlieko, olej a dobre premiešame. Na záver do cesta primiešame tuhý sneh.

Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou alebo detskou krupicou. ¾ cesta nalejeme do formy, do zvyšnej štvrťky primiešame kakao a nalejeme na biele cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 50 – 60 minút. Treba skúšať špajľou, ak sa nelepí, bábovka je hotová. Potom bábovku vyberieme, necháme chvíľu postáť a preklopíme na tanier. Posypeme cukrom a vychutnávame s dobrou kávou.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

 

Pozri aj:

Najčítanejšie

TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
Avokádo vôbec nie je vegánske. Šou na britskej stanici BBC otvorila zaujímavú tému
Tukany sú zvláštnejšie, než sme si mysleli. Tieto zaujímavé fakty o nich vás zaručene prekvapia
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého
Význam farieb nie je jednotný. Ako sú vnímané v rôznych krajinách?

Odporúčame: