Search
Close this search box.

RECEPT: Rýchly a jednoduchý banánový chlebík

Máte doma zvyšné zrelé banány? U mňa sa vyskytli dva a nikto ich už nechcel. Rozhodla som sa teda, že urobím tzv. Banana Bread. 


Už som raz banánový chlieb robila, no nevydaril sa podľa predstáv, bol príliš mokrý a ťažký. Tento bol ale vážne super a hneď sa aj zjedol. Možno tým, že do cesta som dala len 1 banán a ten druhý šiel na vrch. Pridala som aj za 2 hrste orechov a musím povedať, že to bol dobrý nápad.

Vyskúšajte môj jednoduchý recept a pochutnajte si aj vy. Je ako stvorený na toto obdobie, keď nie je veľa možností zháňať suroviny.

Potrebujeme:

  • 2 banány (jeden do cesta, jeden na ozdobu)
  • 70 g rozpusteného masla
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaa
  • ½ lyžičky škorice
  • 270 g polohrubej múky
  • 2 hrste orechov
  • ½ šálky acidofilného alebo klasického mlieka

 

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Banán popučíme, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, rozpustené vychladnuté maslo, mlieko (acidko), potom pridáme ostatné suroviny – múku, škoricu, kakao, prášok do pečiva a všetko pekne zmiešame. Napokon pridáme nasekané orechy.

Zmes nalejeme do pekáčika, na vrch položíme prekrojený banán a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 30 – 40 minút, skúšame špáradlom. Keď ho vytiahneme suché, chlebík je upečený a môžeme ho vybrať von z rúry.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

 

Pozri aj:

Najčítanejšie

TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
RECEPT: Rýchly a jednoduchý banánový chlebík
Toto sú najväčšie slovenské a české vianočné hity. Poznáte ich históriu?
Dá sa považovať za neveru? A kedy je zdravá a naopak škodlivá?
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého

Odporúčame: