Máte doma zvyšné zrelé banány? U mňa sa vyskytli dva a nikto ich už nechcel. Rozhodla som sa teda, že urobím tzv. Banana Bread.
Už som raz banánový chlieb robila, no nevydaril sa podľa predstáv, bol príliš mokrý a ťažký. Tento bol ale vážne super a hneď sa aj zjedol. Možno tým, že do cesta som dala len 1 banán a ten druhý šiel na vrch. Pridala som aj za 2 hrste orechov a musím povedať, že to bol dobrý nápad.
Vyskúšajte môj jednoduchý recept a pochutnajte si aj vy. Je ako stvorený na toto obdobie, keď nie je veľa možností zháňať suroviny.
Potrebujeme:
- 2 banány (jeden do cesta, jeden na ozdobu)
- 70 g rozpusteného masla
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 1 lyžicu kakaa
- ½ lyžičky škorice
- 270 g polohrubej múky
- 2 hrste orechov
- ½ šálky acidofilného alebo klasického mlieka
Postup:
Banán popučíme, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, rozpustené vychladnuté maslo, mlieko (acidko), potom pridáme ostatné suroviny – múku, škoricu, kakao, prášok do pečiva a všetko pekne zmiešame. Napokon pridáme nasekané orechy.
Zmes nalejeme do pekáčika, na vrch položíme prekrojený banán a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 30 – 40 minút, skúšame špáradlom. Keď ho vytiahneme suché, chlebík je upečený a môžeme ho vybrať von z rúry.
Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.