Search
Close this search box.

RECEPT: Rýchle a lahodné dubákové tagliatelle

Potrebujeme: 

  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)
  • plátok masla
  • teplé mlieko
  • parmezán
  • tymián
  • cestoviny
zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková



Postup: 

Tagliatelle (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi.

Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca. Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko (musí byť teplé preto, aby sa  nám nezrazila omáčka). Vylejeme na tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a všetko zmiešame.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozri aj:

Najčítanejšie

Lacný výlet na Slovensku? 7 jedinečných miest, o ktorých ste pravdepodobne netušili
Nebezpečné morské živočíchy, z ktorých vám niektoré spôsobia aj smrť
TOP 15 európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
Chcete sa cítiť doma ako na pláži? Firma vyrába unikátny produkt, ktorý vám ju prinesie do záhrady
Vtáčika z rozprávky Rio už vo voľnej prírode nenájdete. Vedci ho vyhlásili za vyhynutého

Odporúčame: