a

RECEPT: Rýchle a lahodné dubákové tagliatelle

zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Toto jesenné obdobie je priam stvorené na prechádzky lesom a zber hríbov. Inšpirujte sa lahodnou dubákovou omáčkou k cestovinám.

Potrebujeme: 

  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)
  • plátok masla
  • teplé mlieko
  • parmezán
  • tymián
  • cestoviny

zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková



Postup: 

Tagliatelle (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi.

Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca. Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko (musí byť teplé preto, aby sa  nám nezrazila omáčka). Vylejeme na tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a všetko zmiešame.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk