Potrebujeme:
- 1 červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)
- plátok masla
- teplé mlieko
- parmezán
- tymián
- cestoviny

Postup:
Tagliatelle (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi.
Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca. Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko (musí byť teplé preto, aby sa nám nezrazila omáčka). Vylejeme na tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a všetko zmiešame.