RECEPT: Rýchle a lahodné dubákové tagliatelle

Potrebujeme: 

  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)
  • plátok masla
  • teplé mlieko
  • parmezán
  • tymián
  • cestoviny
zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková



Postup: 

Tagliatelle (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi.

Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca. Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko (musí byť teplé preto, aby sa  nám nezrazila omáčka). Vylejeme na tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a všetko zmiešame.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk

Pozrite aj:

Najčítanejšie

Rebríček 10 najkrajších európskych kostolov, ktoré sa oplatí vidieť na vlastné oči
RECEPT: Jednoduché a rýchle cestoviny s cuketou
Patríte medzi pluviofilov? Tieto znamenia vás prezradia
Skutočne existujú: 9 nádherných miest, ktorými sa inšpirovali svetoznáme animované rozprávky
Tukany sú zvláštnejšie, než sme si mysleli. Tieto zaujímavé fakty o nich vás zaručene prekvapia