RECEPT: Výborné domáce tortilly s mäsom a zeleninou

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Moje deti toto jedlo milujú. A je to tiež skvelý spôsob, ako do nich dostať čerstvú zeleninu – šalát, paradajky, reďkovky a všetko, čo chcete.


Ja som k nim pripravila kuracie prsia na kocky, ktoré som krátko marinovala v horčici, červenej údenej paprike, kvapke tamari sójovej omáčke a mede. Pridala som tiež soľ a korenie. Vy si mäso dochuťte podľa svojich predstáv, ja vám dnes prinášam recept na výborné tortilly.

Na tortilly potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g masti
  • ½ lyžičky soli
  • voda podľa potreby (každá múka má inú savosť)

 

Zdroj: moje-jedlo.sk / Lucia Súkeníková

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame, vodu prilievame postupne. Vypracujte bochníček cesta, ktorý sa nebude lepiť na misku ani na prsty. Túto guľôčku nechajte odpočívať asi 20 minút. Postupne z cesta trhajte potrebné množstvo cesta a vyvaľkajte na pomúčenej doske placku. Veľkosť si prispôsobte podľa veľkosti platne či panvice.

Opečte nasucho z každej strany do hneda. Začnú sa nafukovať bublinky, vtedy môžete placku otočiť. Odporúčam čím väčšie placky, aby sa vám do nich dobre balila zelenina a mäso.

Po upečení skladujte placky na tanieri a prikryte miskou, aby neobschli a nelámali sa. Potrite ich salsou z avokáda alebo jogurtom s medvedím cesnakom – podľa chuti, ozdobte zeleninou a mäsom. Najskôr prehnite jeden okraj a potom stočte. Vďaka ohnutému okraju vám plnka nebude vypadávať von.

 

Viac skvelých receptov nájdete na www.moje-jedlo.sk.

Najčítanejšie

Po ktorom príbuznom dedíme najviac génov? Vedci prišli s prekvapivou štúdiou
Test dlhovekosti: Aká je pravdepodobnosť, že sa dožijete vysokého veku?
Nebezpečné morské živočíchy, z ktorých vám niektoré spôsobia aj smrť
Prekvapivé fakty o ryšavých ľuďoch, ktoré svedčia o ich jedinečnosti
Líčenie zo starovekého Egypta: Tieto ingrediencie by ste nečakali

Odporúčané články: