Moje deti toto jedlo milujú. A je to tiež skvelý spôsob, ako do nich dostať čerstvú zeleninu – šalát, paradajky, reďkovky a všetko, čo chcete.
Ja som k nim pripravila kuracie prsia na kocky, ktoré som krátko marinovala v horčici, červenej údenej paprike, kvapke tamari sójovej omáčke a mede. Pridala som tiež soľ a korenie. Vy si mäso dochuťte podľa svojich predstáv, ja vám dnes prinášam recept na výborné tortilly.
Na tortilly potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 100 g masti
- ½ lyžičky soli
- voda podľa potreby (každá múka má inú savosť)
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame, vodu prilievame postupne. Vypracujte bochníček cesta, ktorý sa nebude lepiť na misku ani na prsty. Túto guľôčku nechajte odpočívať asi 20 minút. Postupne z cesta trhajte potrebné množstvo cesta a vyvaľkajte na pomúčenej doske placku. Veľkosť si prispôsobte podľa veľkosti platne či panvice.
Opečte nasucho z každej strany do hneda. Začnú sa nafukovať bublinky, vtedy môžete placku otočiť. Odporúčam čím väčšie placky, aby sa vám do nich dobre balila zelenina a mäso.
Po upečení skladujte placky na tanieri a prikryte miskou, aby neobschli a nelámali sa. Potrite ich salsou z avokáda alebo jogurtom s medvedím cesnakom – podľa chuti, ozdobte zeleninou a mäsom. Najskôr prehnite jeden okraj a potom stočte. Vďaka ohnutému okraju vám plnka nebude vypadávať von.