V kuchyni mám rada jednoduchosť a kvalitné suroviny, pretože si myslím, že aj z pár ingrediencií sa dá vyčariť dobrota. Takže, ak si predstavíte len také jednoduché špagety, pridáte k nim čerstvo odtrhnutú cuketu, pár sušených paradajok, cesnak, syr a bazalku, obed ako lusk je na svet.
Potrebujeme:
- cestoviny podľa chuti
- 1 cuketu
- za hrsť sušených paradajok v oleji
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- parmezán
- bazalka
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“. Pri varení cestovín sa vždy riadim časom, ktorý je uvedený na obale, pretože každé cestoviny sa varia inak dlho a nie je nič horšie, ako rozvarené cestoviny.
Kým sa varia, pripravíme si omáčku – na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cuketu, potom pridáme nakrájané sušené paradajky a cesnak. Restujeme spolu dozlatista, potom do zmesi vmiešame uvarené cestoviny, orestujeme, posypeme bazalkou, syrom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.